Orgelconcours Zederik

Achtste Orgelconcours Zederik (2005)

Zaterdag 8 oktober 2005 wordt in de Hervormde kerk van Meerkerk het jaarlijkse amateurorgelconcours gehouden. Dertien kandidaten (aanmelding tot 1 juli) zullen hun proeve van bekwaamheid afleggen voor een jury bestaande uit Cor Ardesch, Marieke Stoel en Christine Kamp. Iedere kandidaat speelt als verplicht werk het koraalvoorspel Ein feste Burg ist unser Gott van J.N. Hanff en een zelfgekozen orgelwerk. Naast het juryoordeel zal er ook een publieksprijs worden uitgereikt.

Tijdens het juryberaad zal er door het organiserend bestuur een discussie worden gehouden over het onderwerp ‘de toekomst van het orgelspel’.

Toegang tot het concours, dat van 10.00 tot 17.00 uur wordt gehouden, is gratis.

Meer informatie

Achtste Orgelconcours Zederik

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.