Orgeldag Noord-Nederland op zaterdag 14 mei 2022

hinsz orgel leens
Het Hinsz-orgel in Leens

Op de tweede zaterdag in mei vindt traditiegetrouw de Orgeldag Noord-Nederland plaats. Die valt dit jaar op 14 mei. In meer dan honderd kerken in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe kunnen die dag de – veelal historische – orgels worden bespeeld.

Text Example

advertentieSinds 1977 is de Orgeldag Noord-Nederland voor orgelliefhebbers dé gelegenheid om voor het eerst of opnieuw kennis te maken met de vele, vaak historische orgels in de drie noordelijke provincies. De organisatie van de dag is al vanaf het prilste begin in handen van Stichting Hinszorgel Leens.

Aanmelden

Voor wie zelf wil spelen is aanmelden noodzakelijk. Vanaf 1 april is op de website van Stichting Hinszorgel Leens te zien welke orgels in 2022 deelnemen aan de orgeldag. De kerken en de orgels zijn in de regel open tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Wie zijn of haar keuze heeft kunnen maken kan dat op maandag 11 april en dinsdag 12 april tussen 19.00 uur en 21.00 uur kenbaar maken via telefoonnummer (06) 21 21 50 79. De kosten bedragen € 22,50 per persoon, ongeacht het aantal te bespelen orgels. De speeltijd is een half uur per orgel.

Na 12 april is aanmelding per mail via hinszleens@gmail.com nog mogelijk tot uiterlijk 30 april. De aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst in behandeling genomen.

Slotconcert in Leens

Traditiegetrouw wordt de orgeldag om 17.00 uur afgesloten met een concert in de Petruskerk in Leens. Dat wordt dit jaar verzorgd door Peter van der Zwaag, organist van de Salviuskerk te Dronrijp. Deelnemers aan de orgeldag hebben op vertoon van het deelnamebewijs gratis toegang tot dit concert.

Meer informatie

🔗 Hinsz-orgel Leens