Orgelfestival Haarlem 2006

Text Example

advertentieHaarlem viert in juli weer het Internationaal Orgelfestival. Van 4 tot en met 8 juli vindt het 46e internationaal Orgelimprovisatieconcours plaats in de Grote of St. Bavokerk. Deelnemers zijn: Jukka Aro (FIN), Steven Ball (VS), Jean-Baptiste Dupont (Frankrijk), David Franke (D), Noel Hazebroucq (F), Chiel Jan van Hofwegen (NL), Robert Kovács (A), Thorsten Maus (D), Gerben Mourik (NL), Matthias Voget (D).

Vier kandidaten gaan door naar de finale, die op donderdag 6 juli om 20.15 uur plaatsvindt.

De juryleden David Briggs, Piet Kee, Karl-Bernhardin Kropf, Daniel Roth en Klaas de Vries geven vrijdag 7 juli om 20.15 uur een concert in Grote of St. Bavokerk. Op het programma staan werken van Piet Kee en Klaas de Vries. Jos van der Kooy verleent zijn medewerking aan het concert. Zaterdag 8 juli is er open dag, in de Grote of St. Bavokerk van 11.30 tot 12.30 uur en in de Philharmonie van 13.30 tot 14.30 uur. ’s Avonds geven het Bachkoor Holland en het Concertgebouw Kamerorkest o.l.v. Rob Vermeulen een concert met muziek van J.S. Bach (Magnificat) en G.F. Handel (Utrechter Te Deum).

Een week later begint de 42e Internationale Zomeracademie voor organisten. Tijdens de openingsmanifestatie zijn er drie concerten met onder anderen Jos van der Kooy, Anton Pauw, Gerrie Meijers (orgel), Joost Langeveld (film en orgelimprovisatie), Amstel Saxofoonkwartet, Barbers & Bishops, Bernard Winsemius (beiaard) en het Limburgs Trompetkwartet.

Daarna zijn er concerten in de Philharmonie en de Kathedraal St. Bavo in Haarlem, de Grote St. Laurenskerk in Alkmaar en de Grote Kerk in Beverwijk.

Zie ook voor meer informatie

www.organfestival.nl

www.philharmonie.nu

© 2006 www.orgelnieuws.nl