Orgelfestival Haarlem krijgt Zilveren Legpenning

Text Example

advertentieHistorische Vereniging Haerlem reikt woensdag 22 juni de Zilveren Legpenning uit aan Orgelfestival Haarlem. Dat gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Philharmonie.

De Historische Vereniging Haerlem bestaat dit jaar 110 jaar. Dit jaar is het ook zestig jaar geleden dat het eerste Orgelfestival Haarlem plaatsvond en vijftig jaar geleden dat de restauratie van het Müller-orgel in de Grote of St.-Bavokerk in Haarlem werd afgerond.

 

De Vereniging wil de betekenis van het orgel en van het Internationaal Orgelfestival voor de stad Haarlem benadrukken door haar Zilveren Legpenning uit te reiken aan de Stichting Internationaal Orgelconcours.

De feestelijke uitreiking zal plaatsvinden tijdens een openbare en gratis toegankelijke bijeenkomst op woensdag 22 juni a.s. om 21.00 uur in de Philharmonie in Haarlem.

 

Stephen Taylor, secretaris van de Stichting Internationaal Orgelconcours en voorzitter van de Artistieke Raad, zal een korte inleiding geven over de betekenis van het Festival. Na de uitreiking van de penning volgt een feestelijk orgelconcert op het Cavaillé-Coll-orgel door de Haarlemse stadsorganist Jos van der Kooy, met werken van César Franck (Prélude, Fugue et Variation), Piet Kee (Cervus), Joseph Jongen (Sonata Eroïca) en ter afsluiting een improvisatie.

 

© 2011 www.orgelnieuws.nl

© 2011 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl