Orgelfestival rond gereviseerd orgel Catharinakerk Eindhoven

Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 september 2018 vindt het Orgelfestival Eindhoven plaats. Het festival concertreert zich rond het vorig jaar gereviseerde Verschueren-orgel in de Sint-Catharinakerk in Eindhovense binnenstad.

Text Example

advertentieBehalve het uit 1936 daterende Verschueren-orgel – door Klais voorzien van nieuwe digitale tractuur voor zowel hoofd- als altaarorgel –  worden ook het Klop-kistorgel en het vorig jaar in de kerk geplaatste ‘Don Bosco-orgel’ (in een kas uit 1667) tijdens het festival ingezet.

Het driedaagse festival wordt op vrijdagavond geopend met een concert door Jan Hage. Op zaterdagochtend geeft Jacob Lekkerkerker een (voor iedereen toegankelijke) workshop over de muzikale gebruiksmogelijkheden van de nieuw aangebrachte setzer die hij aansluitend zelf zal demonstreren tijdens een lunchconcert.

Lees ook
Orgel St. Cathrien Eindhoven weer in gebruik na revisie door Klais

‘Nacht van de Stadsorganisten’
Op zaterdagmiddag is er een activiteit voor kinderen en zal de Eindhovense stadsorganist Ruud Huijbregts een concert verzorgen met medewerking van  een strijkersensemble. ’s Avonds is er van 20.00 tot 22.00 uur de Nacht van de Stadsorganisten’, waarbij drie stadsorganisten van zich laten horen.

Wayne Marshall
Op zondagmiddag kunnen kinderen opnieuw aan de slag met een educatief zelfbouworgel. Het festival wordt om 15.00 uur besloten met een orgelconcert door de beroemde Britse pianist, organist en dirigent Wayne Marshall.

Het Orgelfestival Eindhoven wordt georganiseerd door Collegium Musicum Eindhoven. Voor verdere informatie, aanmelding en toegangsprijzen is binnenkort meer te vinden op www.muziekindecathrien.nl

 

© beeld www.muziekindecathrien.nl