Orgelfietstocht langs drie kerken in De Lier

orgel martelaren van gorcum de lier

Op zaterdag 20 mei organiseert de Stichting Kerkconcerten Delft voor de zesde maal een orgelfietstocht. Dit keer worden drie kerken in De Lier aangedaan.

De route voert langs de orgels in de hervormde Domkerk (Metzler 1969 21/IIP , de protestantse Vredekerk (Verschueren, 1966, 19/IIP) en de rooms-katholieke kerk van de HH. Martelaren van Gorcum (Adema’s Kerkorgelbouw, 1962, 19/IIP, foto). De orgels worden gepresenteerd door Bas de Vroome. Medewerking wordt verleend door fagottiste Marlene Schwärzler.

De tocht gaat om 13.00 uur van start en beslaat zo’n tien kilometer. Voor wie niet in staat is te fietsen, is er een beperkt aantal plaatsen in een bus. Ander eigen vervoer is ook mogelijk, zo mogelijk gezamenlijk. Inschrijven voor de tocht kan via secretaris@kerkconcertendelft.nl of 06-51146857, waarna een bevestiging van deelname volgt. De kosten bedragen  € 10. Vrienden van de Stichting Kerkconcerten Delft kunnen gratis deelnemen.

 

© 2017 beeld www.orgelfoto.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.