Orgelfietstocht in en rond Stavoren

orgel grote kerk stavoren
Orgel Grote Kerk Stavoren | © orgelfoto.nl

De Stichting Tsjerkepaad en de Stichting Organum Frisicum organiseren op zaterdag 29 juli hun jaarlijkse orgelfietstocht. De tocht voert dit jaar langs orgels in Stavoren en omgeving. Organist Peter van der Zwaag en sopraan Alina Rozeboom nemen het muzikale gedeelte voor hun rekening.

Text Example

advertentieProgramma
13.30 uur – Stavoren, Doopsgezinde Kerk (Bakker & Timmenga 1901)
14.45 uur – Molkwerum, Hervormde Kerk (Van Dam 1873)
16.00 uur – Stavoren, Nicolaaskerk (Meijes 1786 e.a.)

De dag in het kort

Op zaterdag 29 juli is er een orgelfietstocht georganiseerd door Stichting Tsjerkepaad en Stichting Organum Frisicum. De tocht begint en eindigt in Stavoren: de start is in de Doopsgezinde kerk en het slot in de Nicolaaskerk van Stavoren. Na het eerste concert van 30 minuten fietsen de deelnemers naar Molkwerum waar in de Lebuïnuskerk het tweede concert plaats vindt. Dan terug naar Stavoren voor het slotconcert in de Nicolaaskerk van Stavoren. De orgels in de drie kerken worden bespeeld door Peter van de Zwaag en hij begeleidt ook sopraan Alina Rozeboom. De aanvang van de orgelfietstocht in de Doopsgezinde kerk van Stavoren is om 13.30 uur en deelname is gratis. Stavoren ligt aan het spoor. Om 1 minuut over het volle uur rijdt er vanuit Leeuwarden een trein naar Stavoren. Fietsen zijn te huur bij Fietsverhuur Bakker in de Smidstraat 16, ongeveer vijf minuten lopen vanaf het station (06) 22373598. Parkeren in Stavoren is gratis.

Deelname aan de tocht is gratis. Wel wordt er aan het einde een collecte gehouden. Wie niet kan of wil fietsen, kan ook met andere vervoermiddelen deelnemen.

Meer informatie
www.organumfrisicum.frl

 

© 2017 beeld Orgelfoto.nl