Orgelfietstocht Organum Frisicum

© fotografie Ad Fahner

Voor het zesde achtereenvolgende jaar organiseren Stichting Tsjerkepaad en Stichting Organum Frisicum een orgel(fiets)tocht in Friesland. Deze tocht vindt altijd plaats op de laatste zaterdag in juli, dit jaar is dat op 30 juli. De tocht gaat naar Hitzum, Achlum en Tzum.

Text Example

advertentieDe tocht begint om 13.30 uur in de dorpskerk van Hitzum waar het uit 1855 daterende Van Dam-orgel (foto) zal worden bespeeld. Om 15.00 uur begint het tweede concert in de Sint Gertrudis-kerk in Achlum. Ook daar staat een Van Dam-orgel, een jaar ouder dan dat van Hitzum. Om 16.30 uur wordt de orgelfietstocht besloten met een concert in de Sint-Johanneskerk van Tzum. In deze kerk, met de hoogste toren van Friesland, wordt het uit 1761/1764 daterende Steevens/Hinsz-orgel bespeeld.

In elke kerk is een concert van ongeveer een half uur, waarna de deelnemers zich per fiets of auto naar de volgende kerk verplaatsen. Deelnemen aan de tocht is gratis. De orgels worden tijdens de orgelfietstocht bespeeld door Peter van der Zwaag. Medewerking wordt verleend door blokfluitspeler Erjan Waisenblum.

 

© 2016 fotografie Ad Fahner