‘Orgelfreunde’ strijken neer in Den Bosch e.o.

Text Example

advertentieDe Gesellschaft der Orgelfreunde (GdO), de meer dan 5.500 leden tellende internationale vereniging van orgelvrienden, houdt haar jaarlijkse Internationale Orgeltagung dit jaar in ‘s-Hertogenbosch. De GdO organiseert deze 59ste editie samen met de Brabantse Orgelfederatie. Van 31 juli tot en met 6 augustus vinden in en rond ‘s-Hertogenbosch diverse excursies en concerten plaats.

De GdO, die ook veel Nederlandse leden telt, streek al eerder neer in ons land. Ook tijdens de circa driehonderd deelnemers tellende Tagung van 2010 in het Duitse Münsterland werden uitstapjes gemaakt naar Nederland.

De Orgeltagung van 2011 heeft ‘s-Hertogenbosch als uitvalsbasis. Behalve naar Bossche orgels worden ook excursies gemaakt naar Smits-orgels, de regio Oost-Brabant, de Langstraat en Tilburg. Diverse Nederlandse en Duitse organisten zullen de orgels (concertant) bespelen.

Vrijdag 5 augustus staat een ledenvergadering gepland. Op zaterdag 6 augustus wordt de Tagung afgesloten met een oecumenische kerkdienst in de Grote Kerk van Den Bosch.

De algehele leiding van de Orgeltagung is dit jaar in handen van Bert Wisgerhof die als vice-voorzitter plaats heeft in het bestuur van de GdO.

De 59ste International Orgeltagung staat ook open voor niet-leden. Het complete programma en meer informatie over aanmelding is te vinden op:

www.gdo.de

© 2011 www.orgelnieuws.nl

© 2011 fotografie www.betlehem.nl