Orgelimprovisatiecursus in Veenendaal

Op vijf avonden in de voorjaarsvakantie geeft Gijsbert Lekkerkerker een orgelimprovisatie in Veenendaal. De cursus is bedoeld voor zowel beginnende als gevorderde orgelspelers, jong en oud.

Text Example

advertentie 

Tijdens de cursus wordt er improvisatie-onderricht gegeven in tien verschillende koraalvariaties, bedoeld voor gebruik in kerkdiensten of thuis. Zo leren cursisten improviseren in vormen als onder andere Aria, canonisch voorspel of vierstemmige koraalfuga. Ook de harmonieleer en de vrije improvisatie met eigen ideeën over koraalvariaties komen aan bod .

 

De cursus vindt van maandag 23 tot en met vrijdag 27 februari plaats bij Orgelcentrum Andante in Veenendaal. De lestijden zijn van 19.30 uur tot circa 22.00 uur. Het lesgeld voor de gehele cursus bedraagt € 190 voor actieve deelnemers en € 140 voor toehoorders.

 

Op een informatiemiddag op zaterdag 14 februari is Gijsbert Lekkerkerker tussen 14.00 uur en 16.00 uur aanwezig bij Andante aan de Industrielaan 26 te Veenendaal om de cursus toe te lichten en te demonstreren.

 

Meer informatie over de cursus is verkrijgbaar bij Gijsbert Lekkerkerker, telefoon (0348) 44 47 80 of op de website www.gijsbertlekkerkerker.nl.