Orgelkids zoekt ideeën met prijsvraag

Orgelkids, het project van Lydia Vroegindeweij dat vooral kinderen enthousiast wil maken voor het instrument (kerk)orgel, heeft een prijsvraag uitgeschreven voor het leukste idee voor een activiteit die kinderen bij het orgel betrekt. De winnaar krijgt op Nationale Orgeldag, 13 september 2014, het Doe-orgel van Orgelkids gratis ter beschikking.

Text Example

advertentie 

Orgelkids is daarvoor op zoek naar creatieve ideeën. Die kunnen onder meer bestaan uit een ‘educatief project op school, gastvrijheid bij de speeltafel om kinderen iets te laten beleven of een speciaal orgelconcert voor/door kinderen’, zo laat de initatiefneemster weten op de website.

 

Doe-orgel

De winnaar met het leukste idee krijgt het Doe-orgel op Nationale Orgeldag 2014 gratis ter beschikking gesteld. Voor het Orgelkids-project heeft Vroegindeweij vorig jaar een ‘Doe-orgel’ laten maken, waarmee kinderen uit de hoogste groepen van het basisonderwijs spelenderwijs kunnen ontdekken hoe een orgel functioneert. Het modelorgel bestaat uit een bouwpakket met instructiekaarten zodat de leerlingen zelf een werkend instrument in elkaar kunnen zetten. Een organist geeft daarbij tekst en uitleg en begeleidt de kinderen bij de bouw.

 

Insturen

De prijsvraag gaat vooral om de ideeën, het hoeft geen compleet projectplan te zijn. Een compacte omschrijving van het idee (maximaal 500 woorden) kan vóór 30 augustus 2014 worden ingestuurd naar info@orgelkids.nl. Lydia Vroegindewey van Orgelkids kiest het leukste project uit en neemt op 1 of 2 september 2014 contact op met de winnaar voor het maken van verdere afspraken. De andere inzenders ontvangen bericht. Alle bruikbare ideeën en suggesties worden geplaatst op www.orgelkids.nl.

 

 

© 2014 fotografie Orgelkids.nl