Orgelmakerij Van Vulpen versterkt intonatieteam met Gert van Buuren

Eind augustus werd orgelmakerij Gebr. Van Vulpen geconfronteerd met het plotseling overlijden van intonateur Adriaan van Rossem. Zijn leerling Albert-Jan de Jong volgt hem nu op. Het team wordt versterkt met oud-medewerker Gert van Buuren.

Voor de orgelmakerij betekende het overlijden van Van Rossem een gevoelig verlies van een ‘vakman en vriend’. Het bedrijf ontving veel steunbetuigingen. Directeur Adjan Smitsman: ‘Het heeft ons erg gesterkt dat diverse collega’s hebben aangeboden bij te springen bij het nakomen van verplichtingen richting onze klanten. Die betrokkenheid in de orgelwereld is werkelijk hartverwarmend.’

De intonatiewerkzaamheden worden nu voortgezet door de 26-jarige Albert-Jan de Jong die sinds 2018 bij Van Vulpen werkzaam is als pijpenmaker en intonateur. Als leerling van Van Rossem was het al de bedoeling dat hij zijn leermeester na diens pensionering in 2025 zou opvolgen.

Het team van Van Vulpen wordt uitgebreid met Gert van Buuren die ruim twintig jaar het bedrijf als intonateur heeft gewerkt. Van Buuren ging in 1981 zijn eigen weg als orgelmaker, maar bleef de Utrechtse orgelmakerij ‘altijd van dichtbij volgen, met een kritische en collegiale belangstelling’.

Gert van Buuren zal de rol van mentor en coach op zich nemen. 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.