Orgelmakersactiviteiten Slooff Orgelbouw ondergebracht bij Flentrop

sloof orgelbouw flentrop
© beeld ORGELNIEUWS

De orgelmakersactiviteiten van Slooff Orgelbouw B.V. in Gouderak zijn sinds medio oktober dit jaar ondergebracht bij Flentrop Orgelbouw B.V. in Zaandam. Dat maakten beide firma’s maandag 21 november bekend.

Text Example

advertentieJacques Helling, directeur van Slooff Orgelbouw, nam het besluit de activiteiten onder de vlag van Flentrop voort te zetten. De twee werknemers, waaronder Helling, zijn inmiddels bij Flentrop in dienst getreden. Zij zullen in eerste instantie het onderhoud en eventueel restauratiewerk in hun klantenkring blijven verzorgen. 

Met de overname zullen de komende jaren ‘wederzijds kennis en kunde gedeeld kunnen worden.’ Ook zal ‘de kennis en het vakmanschap van de medewerkers van Slooff Orgelbouw op deze manier duurzaam beschikbaar blijven.’, laten beide firma’s weten.

Slooff Orgelbouw

Jacques Helling nam Slooff Orgelbouw in oktober 2013 over van N.D. Slooff jr.. Daarvoor was Helling al 35 jaar actief in de orgelbouw, waaronder als kleine zelfstandige. Slooff Orgelbouw werd in 1933 opgericht door N.D. Slooff sr., oud-medewerker van orgelmakerij De Koff te Utrecht. Het bedrijf was sinds 2016 gevestigd in Gouderak. De werkzaamheden worden nu voortgezet vanuit Zaandam.