Orgelnieuws.nl zoekt beta-testers iPad app.

Text Example

advertentieIn samenwerking met studenten van de TU Delft werkt orgelnieuws.nl aan haar eerste ‘App’ voor de iPad: FaceMove. De applicatie moet een oplossing bieden voor het probleem van omslaan van bladmuziek tijdens het spelen.

De applicatie voor de bekende eReader van Apple is een combinatie van eReader- software ‘motion detection’ en ‘facial recognition’-techniek. Dit maakt het mogelijk om vanaf een iPad bladmuziek te lezen en vervolgens met een hoofdbeweging de pagina’s om te slaan, waardoor de organist zijn handen volledig vrij heeft voor zijn spel.

De sinds vorige week in Nederland verkrijgbare iPad 2 is voorzien van een camera aan de schermzijde bedoeld voor beeldtelefonie en videoconferencing. Door de combinatie te maken met bewegingsdetectie en gezichtsherkenning kunnen vervolgens opdrachten worden verstuurd aan ePub- of PDF-documenten.

In samenwerking met een Duitse leverancier van orgelonderdelen zal worden gekeken naar integratie van de iPad in lessenaars en speciale iPad-standaards.

In samenwerking met de ontwikkelaars heeft orgelnieuws.nl acht iPads met de 0.1-versie van FaceMove beschikbaar voor tests. Drie Nederlandse organisten die actief zijn in het concertcircuit zijn inmiddels bereid gevonden te gaan testen.

Er zijn momenteel nog vijf iPads beschikbaar. Er is een testprotocol opgesteld om een goede evaluatie van de beta-versie te garanderen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@orgelnieuws.nl

© 2011 www. orgelnieuws.nl