Orgeloeuvre Gabriël Verschraegen

Het Belgische maandblad Orgelkunst komt met de eerste uitgave van het integrale orgelwerk van de Gentse componist en organist Gabriël Verschraegen (1919-1981).

Text Example

advertentie 

In een eerste band zijn de liedgebonden orgelwerken opgenomen. Het tweede volume bevat de vrije orgelwerken. De achttien orgelcomposities, tezamen goed voor 158 bladzijden muziek, zijn per band chronologisch geordend. Het voorwoord bevat een biografie, een beschrijving van elke compositie en de dispositie van het Klais-orgel van de Sint-Baafskathedraal te Gent waar Verschraegen organist was.

 

Inhoud

Deel 1 – liedgerelateerde orgelwerken: Partita per Octavo Tono super ‘Veni Creator’, Choraalvoorspel op ‘Veni Creator’, Preludium, Interludium en Postludium (toccata) op ‘Puer Natus est’, Choraal-Praeludium op ‘Placare’, Postludium op ‘Gaudeamus’, Jesu Redemptor omnium, Puer nobis nascitur, Choraalvoorspel op ‘Sanctus uit de IVe mis’, Variaties op het Vlaams Kerstlied ‘O Corydon’, Toccata Te Deum.

 

Deel 2 – vrije orgelwerken: Sonate in e, Passacaglia, Preludium in C, Toccata in h, Preludium en Fuga in C, Litanie (versie A), Litanie (versie B), Sonata da Chiesa, Fantasia.

 

Prijs / bestellen

De uitgave kost 48 euro (buiten België/binnen Europa: 55 euro) en kan besteld worden via overschrijving op bankrekeningnummer IBAN: BE BE09 4366 2049 9157 / BIC: KREDBEBB onder vermelding van ‘uitgave Verschraegen’.

 

Meer informatie

www.orgelkunst.be