Orgelrecitals bij kaarslicht in Abdijkerk Loosduinen

Dit najaar worden opnieuw ‘Orgelrecitals bij kaarslicht’ gegeven op het Reichner/Bätz/Steendam-orgel in de Abdijkerk te Den Haag-Loosduinen. In de zaterdagmiddagserie spelen vooraanstaande organisten uit binnen- en buitenland.

 

De bekende Zwitserse organiste Lara Schaffner zal op 22 november het eerste recital verzorgen met werken van J.S. Bach, F. Mendelssohn, M. Reger, F. Grondsma, G. Bunk en J.G. Rheinberger.

 

Het tweede concert zal op zaterdagmiddag 13 december worden verzorgd door de Amersfoortse organist Herman van Vliet. De Haarlemse organist Dirk Out zal op zaterdagmiddag 27 december het slotconcert verzorgen.

 

Bij alle concerten kan het publiek via een videoscherm de verrichtingen van de concertgevers volgen. De concerten beginnen om 15.30 uur. Toegangskaarten à 8,00 / 6,00 euro (inclusief programmaboekje) zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de kerk (Willem III straat 40) op de middag van het concert vanaf 15.00 uur.

 

Meer informatie en programma’s

www.abdijkerk.info

 

© 2014 fotografie archief www.orgelnieuws.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.