Orgelreis naar Londen en Engelse zuidoostkust in oktober 2019

Londen en de zuidkust van Engeland, dat is waar de orgelreis ‘The Beauty of the British Organ’ van 12 oktober tot en met 18 oktober dit jaar naar voert. Deelnemers maken tijdens de reis kennis met de Engelse orgelcultuur en koorzangtraditie. De orgels worden meestal gedemonstreerd door hun vaste bespelers demonstreren, maar zijn soms ook zelf te bespelen.

Opstapplaatsen zijn Alblasserdam en Woerden. Via de Kanaaltunnel gaat de reis per touringcar op zaterdag naar Rochester om daar in de kathedraal de Evensong mee te maken.

Londen
Zondag is bestemd voor de City of London: vooraf wordt uitvoerige informatie verstrekt over de erediensten en orgelconcerten op de belangrijkste locaties. De bus naar de stad stopt bij verschillende uitstapplaatsen. De route en locaties zijn die dag verder vrij te bepalen te bepalen. Na het orgelconcert in Westminster Abbey staat de bus daar gereed om terug te gaan naar het hotel in Greenwich.

Op maandag gaat de reis per ferry over de Thames naar de stad, waar op loopafstand orgels worden bezocht in de Chapels van de City of London School en King’s College. Er is een lunchconcert in Southwark Cathedral en voor de Evensong is St. Paul’s Cathedral één van de opties. Op deze dagen wordt wel iets van van de wandelconditie gevraagd.

Eastbourne en Horsham
Dinsdag gaat de reis naar Eastbourne en worden onderweg een aantal orgels, waaronder dat van Christ’s Hospital in Horsham. Ook wordt een bezoek gebracht aan Chartwell, het woonhuis met  tuin van Sir Winston Churchill.

Brighton en Hove
Woensdag worden twee kerken in Brighton aangedaan en vervolgt de reis naar All Saints in Hove en Lancing College Chapel (foto), waar orgels van onder anderen Walker en Frobenius staan.

De laatste dag met orgelbezoeken gaat naar het oosten om kerken en orgels in en om Hastings en Eastbourne te bezoeken. De terugreis op vrijdag gaat opnieuw via de Kanaaltunnel en aansluitend wordt gezamenlijk geluncht in Noord-Frankrijk of België.

Kosten & boeken
De kosten van de reis bedragen € 895 per persoon (tweepersoonskamer); toeslag voor eenpersoonsgebruik € 229. De prijs gebaseerd op 30 deelnemers exclusief de reisleiding. Boeken kan vanaf nu bij Fitál Vakanties. Zie ook de Facebookpagina van The Beauty of the British Organ.