Orgelreis naar Londen en omgeving

De 19e orgelreis van The Beauty of the British Organ, van zaterdag 18 t/m vrijdag 24 oktober a.s., voert naar Londen en omgeving. Op deze reis maakt u kennis met de Engelse orgelcultuur en met de specifieke Engelse koorzangtraditie.

Text Example

advertentie 

Orgels in kathedralen, kerken en concertzalen worden gedemonstreerd door de vaste bespelers, die hun instrumenten als geen ander kennen. Daarnaast worden er Evensongs bijgewoond, de vespers waarin koorzang en orgelspel harmonieus samengaan.

 

Van Willis tot Cavaillé-Coll

Op het programma staan onder meer bezoeken aan Rochester Cathedral, Westminster Abbey en St. Paul’s Cathedral (evensong en concert door de blinde organist David Liddle), St. Michael’s Cornhill, St. Alfege, All Saints Margaret Street, St. George Hanover Square (nieuw Amerikaans orgel), Grosvenor Chapel (William Drake-orgel), Church of the Immaculate Conception en Westminster Cathedral. In de directe omgeving van Londen worden bezoeken gebracht aan Eton College (3 orgels), de Old Royal Naval College Chapel in Greenwich en Croydon Minster. Ook het beroemde orgel in de Royal Albert Hall en het Cavaillé-Coll-orgel in Farnborough Abbey staan op het programma.

 

Zelf spelen

Uniek is dat de deelnemers gelegenheid krijgen zelf een aantal orgels te bespelen.

De reis wordt georganiseerd in samenwerking met Fitál Vakanties en wordt geleid door Jan de Jong en Johan van der Steen, met assistentie van Gerco Schaap. Het vervoer is per Comfort Class touringcar met Nederlandse chauffeur. Aan het begin van de reis ontvangt iedereen een fraai geïllustreerd tekstboek met gegevens over kerken en orgels.

 

Informatie en boeken

Reissom: € 825 p.p. op basis van 2-persoonskamer, logies en ontbijt en lunch tijdens de terugreis. Toeslag 1-persoonskamer € 180. Een informatiefolder is aan te vragen bij Fitál vakanties, telefoon (078) 69 20 115, waar ook geboekt kan worden. Zie voor meer informatie de Facebookpagina van The Beauty of the British Organ.

 

© 2014 fotografie: St. Paul’s Cathedral, London