Orgelreis naar Parijs in teken van Franck en Alain

In de week na Pasen, van woensdag 8 tot en met zondag 12 april, organiseert ORGANpromotion een orgelreis naar Parijs. Bijzondere aandacht wordt daarbij besteed aan de componisten César Franck en Jehan Alain van wie dit jaar respectievelijk de 125e en 75e sterfdag wordt herdacht.

Text Example

advertentie 

In vijf dagen worden de deelnemers gevoerd langs twaalf orgelbezichtigingen, concerten, korte voordrachten en, voor wie dat wil,  een begeleidende orgelcursus. Op een van de avonden staat een ontvangst bij organist Daniel Roth in de Saint-Sulpice (foto) gepland.

 

Deelnemers kunnen op eigen gelegenheid naar de Franse hoofdstad afreizen. Meedoen aan het programma kost € 280 exclusief hotelovernachting. De organisatie heeft vier hotels in verschillende prijsklassen geselecteerd die bij aanmelding voor 31 januari  geboekt kunnen worden, maar er mag ook zelf voor accomodatie gezorgd worden.

 

Tijdens de orgelcursus die bij de reis wordt gegeven staat het werk van Franck en Alain centraal. Passieve deelname daaraan is bij de prijs inbegrepen. Er is plaats voor maximaal acht actieve cursisten die, voor € 50 extra, orgelwerken van de jubilerende componisten dienen voor te bereiden.

 

Meer informatie en aanmelden

www.orgelmeisterkurse.de

 

© 2015 beeld Gérard van Betlehem