Orgels en klokken in de gemeente Delfzijl

Trots op haar historische orgelbezit gaf de gemeente Delfzijl onlangs een boekje uit over de orgels op haar grondgebied. Adolph Rots beschrijft 23 orgels en een aantal klokken in dit praktische gidsje.

Text Example

advertentie 

In 1990 werden de gemeenten Delfzijl, Bierum en Termunten samengevoegd, waardoor de nieuwe gemeente Delfzijl een langgerekte strook van dertien dorpen en tientallen buurtschappen aan de noordoostkant van Groningen is gaan vormen. Een gemeente met een aantal beroemde orgels, zoals in Krewerd, Farmsum en Godlinze.

 

Beschrijving

orgels en klokken in de gemeente delfzijlVan elk orgel is een paginagrote kleurenfoto opgenomen naast een bondige beschrijving van de lotgevallen van het instrument en de dispositie. Alle orgels in de gemeente Delfzijl komen aan bod: van het orgel uit 1531 in de Mariakerk te Krewerd tot een vier stemmen tellend kistorgel uit 2010 in de Petruskerk van Wagenborgen.

 

Kaart

Behalve een inleiding over orgels en klokken in Delfzijl en een hoofdstuk ‘Wat is een orgel?’ bevat het boekje een overzichtskaart van alle dorpen en orgels.

 

Orgels en klokken in de gemeente Delfzijl

Adolph Rots

Uitgave: Gemeente Delfzijl, herzien maart 2014
Pagina’s: 60, A5 geniet, full colour.
Prijs: € 3,95

 

Het boekje ligt te koop bij
VVV Delfzijl
Johan van den Kornputplein 1a
9934 EA Delfzijl

 

Foto: Orgel Mariakerk te Krewerd | © 2014 fotografie Gérard van Betlehem