‘Orgels in de gloria!’ tijdens Grachtenfestival

Adema-orgel de Krijtberg Amsterdam

Onder de titel ‘Orgel in de gloria!’ krijgen drie jonge organisten de gelegenheid zich te presenteren tijdens het Grachtenfestival 2016 in Amsterdam. Op maandag 15 augustus nemen zij het publiek mee langs drie orgels in de binnenstad.

Text Example

advertentieHet Grachtenfestival is het grootste klassieke muziekfestival van Nederland en biedt een podium aan jonge musici van over de hele wereld. Het tien dagen durende festival is op vrijdag 12 augustus van start gegaan.

Orgelroute
Op initiatief van Pieter van Dijk, docent aan het Conservatorium van Amsterdam, maakt orgel ook deel uit van het festival. In de vorm van een ‘orgelroute’ wordt een wandeling gemaakt langs orgels in drie bekende Amsterdamse kerken: de Waalse Kerk, de Engelse Kerk op het Begijnhof en de Krijtberg (St. Franciscus Xaverius, zie foto) aan het Singel.

Orgelstudenten
De orgels worden bespeeld de orgelstudenten Marie Hyoju Ahn, Diederik Blankesteijn en Victor Manuel Baena de la Torre. In elke kerk wordt iets over het instrument en de gespeelde werken verteld. Aan de concerten wordt ook meegewerkt door violiste Lisette Carlebur. Op het programma staan werken van onder anderen Vivaldi, Bach en Rheinberger.

Deelname
De ‘orgelroute’ gaat om 12.00 uur en 13.00 uur van start bij het Compagnietheater aan de Kloverniersburgwal 50. Deelname aan de ongeveer anderhalf uur durende tocht kost € 12 (€ 6 voor houders van een Stadspas).

Kaarten en meer informatie

Meer orgel tijdens het Grachtenfestival is donderdag 18 augustus te horen tijdens een concert door Jos van der Kooy op het orgel van de Westerkerk samen met gitarist Victor Koning.

 

© 2016 beeld www.grachtenfestival / Anton van Harmelen