Orgels in Leeuwarden

Text Example

advertentieOp woensdag 23 november geeft Jan Jongepier in de Grote of Jacobijnerkerk te Leeuwarden een improvisatieconcert ter gelegenheid van de presentatie van de DVD ‘Een glimp van de hemel’, waarop Jan Jongepier in beeld en geluid de acht mooiste orgels van Leeuwarden presenteert. Behalve de DVD omvat de uitgave ook een afzonderlijke CD.

Centraal in deze unieke productie staat het Müller-orgel in de Grote of Jacobijnerkerk met onder meer de ‘live’ registratie van de improvisaties die Jongepier afgelopen zomer ten gehore bracht naar aanleiding van een tweetal schilderijen. Ook komen de orgels van de Waalse kerk, de Doopsgezinde kerk, de Sint Bonifatiuskerk (koororgel), De Morgenster (Gereformeerd vrijgemaakt), de Koepelkerk (PKN), de Evangelisch-Lutherse kerk en de Pelikaankerk (PKN) aan bod.

Het concert begint om 20.00 uur, de toegang is gratis.

De DVD is deze avond verkrijgbaar voor € 29,50.

Deze unieke uitgave is nu reeds bij www.orgelnieuws.nl te bestellen via onze bestelservice. Mail het aantal gewenste exemplaren en uw naam en adresgegevens naar Klik hier om dit artikel te bestellen en u krijgt de DVD zo snel mogelijk na verschijnen thuisgestuurd.

© 2005 orgelnieuws.nl