Orgelserie Bach-festival Dordrecht

Van 16 tot en met 24 september 2016 vindt de 4e editie van het Bach-festival Dordrecht plaats. Het thematische ijkpunt van deze editie is water. Water is zeer kenmerkend voor de regio en door de eeuwen heen een belangrijke inspiratiebron voor componisten geweest.

Text Example

advertentieNet als voorgaande edities is er een belangrijke plaats ingeruimd voor het orgel. De orgelserie gaat op zaterdag 17 september van start. Speciaal hiervoor schreef de Amerikaans-Nederlandse componist David Dramm een nieuw werk: Sanctuary. Dramm liet zich daarbij inspireren door het complete instrumentarium (drie orgels plus beiaard), de ruimte en de geschiedenis van de Dordtse Dom, aangevuld met elektronica en dansers. Op het programma staan verder werken van Bach en Rameau. Medewerkende organisten zijn Matthias Havinga en Jacob Lekkerkerker. Het is een wandelconcert, bezoekers kunnen zich dus verplaatsen tijdens de uitvoering.

De orgelserie bestaat verder uit soloconcerten door Leo van Doeselaar (18 september), Matthias Havinga (22 september) en Cor Ardesch (24 september). Deze concerten zijn opgebouwd rond het thema Koralen uit de diepe zee. Er klinkt watergerelateerde koraalmuziek van onder meer Reincken, Bach en Pachelbel.

Aanvang en prijzen
De concerten op 17, 18 en 24 september beginnen om 14.30 uur. Het concert op 22 september begint om 17.00 uur. De toegang bedraagt € 15 voor de soloconcerten en € 17,50 voor het openingsconcert. CJP-houders, 65-plussers en kinderen tot 15 jaar kunnen tegen gereduceerd tarief naar binnen.

 

Zie verder
Website Bachfestival Dordrecht

 

© 2016 Beeld Gérard van Betlehem