Orgelstad Leiden geeft magazine uit

Text Example

advertentieStichting Orgelstad Leiden (SOL) heeft op 28 april het 1e Leidse Orgelmagazine uitgebracht. De 62 pagina’s tellende, digitale uitgave bevat niet alleen de concertagenda van april tot en met november 2009, het is ook rijkelijk gevuld met artikelen en interviews.

Het Orgelmagazine is een van de middelen waarmee de in 1983 opgerichte SOL als platform voor orgelactiviteiten de orgelcultuur in Leiden wil stimuleren en de bekendheid van het Leidse historische orgelbezit wil vergroten.

In het eerst nummer van het Leidse Orgelmagazine staan naast de agenda ook artikelen over de Leidse organist en componist Cornelis Schuyt (1557-1616), de restauratieactiviteiten in de Pieterskerk, de renovatie van het Marekerkorgel, het kathedrale Engelse orgel dat in de Hooglandse Kerk is voorzien en over de werking en functie van het orgel. Organist Leo van Doeselaar en beiaardier Gerda Peters worden geïnterviewd, in het magazine is een discografie van de Leidse orgels opgenomen en er een aantal pagina’s voor kinderen. Ook wordt uitgebreid aandacht besteed aan de 25e Leidse Orgeldag op 6 juni a.s.

Tenslotte wordt een verhalenwedstrijd aangekondigd. De ingezonden verhalen zullen worden beoordeeld door Maarten ’t Hart en Maarten Biesheuvel, beiden lid van het Comité van Aanbeveling van de SOL.

Het digitale magazine ‘Orgelstad Leiden’ is gratis te downloaden via deze link: Orgelstad Leiden – klik hier en eventueel voor eigen gebruik uit te printen.

Het magazine is niet in gedrukte vorm verkrijgbaar/te koop, en daarvoor zijn vooralsnog ook geen plannen.

Reacties op de inhoud van het magazine zijn natuurlijk altijd welkom!

Stuur uw reactie naar info@orgelnieuws.nl

© 2009 www.orgelnieuws.nl