Orgelstad Middelburg bundelt orgelactiviteiten onder één vlag

Orgel Oostkerk Middelburg | © beeld archief ORGELNIEUWS

Vanaf deze zomer worden orgelactiviteiten in de Nieuwe Kerk, de Oostkerk en de Sint-Augustinuskerk in Middelburg gecoördineerd en gepresenteerd onder de vlag van Orgelstad Middelburg. De gelijknamige stichting in oprichting heeft deze week bekend gemaakt.

Text Example

advertentieOrgelstad Middelburg is een gezamenlijk initiatief van de instanties die op drie locaties in de stad orgelconcerten en andere aan orgel gerelateerde activiteiten organiseren. De stichting heeft als doel het aanbod van orgelmuziek in de Zeeuwse hoofdstad af te stemmen en het orgelbestand te promoten.

Dinsdagavondserie

Een belangrijk onderdeel van de programmering wordt een serie zomerconcerten op de dinsdagavonden van eind juni tot eind augustus. Daarin zullen het Van Leeuwen-orgel (1954) in de Nieuwe Kerk, het De Rijckere-orgel (1782) in de Oostkerk en het Duyschot/Müller-orgel (1707/1754) in de Sint-Augustinuskerk te horen zijn. In de toekomst zal ook het De Rijckere-orgel (1776), dat vanuit het Limburgse Beek wordt overgeplaatst naar de Augustinuskerk, een plek in de programmering moeten krijgen.

Gratis lunchconcerten

Naast betaalde avondconcerten zijn er op de donderdagmiddagen in juli en augustus vrij toegankelijke lunchconcerten in de Oostkerk. Ook vinden er masterclasses en excursies plaats, waaronder een orgeltocht langs vijf binnenstadskerken.

Meer informatie: orgelstadmiddelburg.com.