Orgelstudenten in De Doelen tijdens Codarts ‘Big Day’

orgel de doelen rotterdam

Op zaterdag 28 maart organiseert Codarts Rotterdam (conservatorium, dans- en circusopleidingen) in De Doelen de ‘Big Day’. Op twaalf podia verzorgen ruim achthonderd studenten honderdvijftig voorstellingen en activiteiten, waaronder een speciaal orgelprogramma.

Text Example

advertentieIn de Grote Zaal van De Doelen 18.00 uur spelen drie orgelstudenten een programma met werk voor orgel met medewerking van blazers en dansers. Zo voert Magdalena Jones twee gloednieuwe werken uit van compositiestudenten met een blazerskwartet. Anna Karpenko speelt samen met slagwerker Laura Trompetter ‘Borrowed Time’, een werk uit 2003 van Dave Maric.

Arjan Veen herhaalt de uitvoering van de Marche Triomphale opus 46 van Louis Vierne tijdens het afgelopen Promenadeconcert in de Laurenskerk waaraan drie trompettisten, drie trombonisten en een paukenist meewerken. Konstanze Hofer besluit het orgelprogramma met medewerking van dansers in een uitvoering van de Tanz-Toccata van Anton Heiller.

Het totale Codartsprogramma gaat al om 13.00 uur van start en duurt tot in de late avond. De toegang bedraagt 12 euro. Zie ook www.codarts.nl

 

© 2015 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl