Orgeltocht en boekpresentatie in Kampen

Hinsz-orgel Bovenkerk Kampen | © foto Gérard van Betlehem

Op vrijdag 18 maart organiseert het Nationaal Orgelmuseum een orgeltocht langs kerken in de binnenstad van Kampen. Daar wordt ook het boek ‘Overijsselse orgels uit de periode 1450 tot 1825’ van dr. Auke H. Vlagsma gepresenteerd. 

Text Example

advertentieDe tocht begint in de Buitenkerk waar Ab Weegenaar het Hinsz-orgel zal bespelen. In de Burgwalkerk verzorgt Maarten Seijbel een PowerPoint-lezing over ‘Orgels in Overijssel nu’. Daarna bespeelt Sander van den Houten het Zwier van Dijk-orgel.

Het ochtendprogramma begint om 10.00 uur in de Buitenkerk met ontvangst met koffie en thee en duurt tot ongeveer 12.45 uur. Kosten voor deelname bedragen € 40 per persoon inclusief consumptie en programmaboekje.

van 13.00 tot 14.30 uur is er gelegenheid voor lunch (op eigen gelegenheid) en stadsbezichtiging.

Boekpresentatie

Tijdens het middagprogramma wordt in de Bovenkerk het eerste exemplaar van Auke Vlagsma’s boek Overijsselse orgels uit de periode 1450 tot 1825 uitgereikt aan de gedeputeerde Cultuur van de provincie Overijssel. De kerk is vanaf 14.30 uur geopend. Om 15.00 uur wordt het boek gepresenteerd, omlijst met een voordracht en muzikale bijdragen van Ab Weegenaar (orgel) en Arjo Hovenberg (hobo).

Van 16.00 uur tot 17.00 uur is er een borrel en gelegenheid de auteur te ontmoeten. Het nieuwe boek zal dan ook te koop zijn tegen een introductieprijs van € 32,50 (normale prijs € 40,00).

De bijeenkomst in de Bovenkerk is gratis bij te wonen.

Aanmelden

Voor zowel ochtend- als middagprogramma dient men zich aan te melden via info@nationaalorgelmuseum.nl, met duidelijke vermelding of men ochtend, middag of allebei bijwoont, en met het aantal personen in verband met de catering. De bijdrage voor de orgeltocht à € 40 per persoon kan worden overgemaakt op bankrekeningnummer  NL82 INGB 06923 10630 t.n.v. Stichting Nationaal Orgelmuseum onder vermelding van ‘Orgeltocht 18 maart’.