Orgeltocht op Stille Zaterdag naar Beverwijk en Haarlem [GEANNULEERD]

Detail Müller-orgel Grote of Sint Bavo te Haarlem | © beeld archief ORGELNIEUWS

De jaarlijkse orgeltocht op Stille Zaterdag vindt plaats op 11 april 2020. Onder leiding van organist Sietze de Vries worden drie orgels in Beverwijk en Haarlem bezocht.

Text Example

advertentieIn verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus is de orgeltocht geannuleerd [17-03-2020]

De tocht begint in de Grote Kerk van Beverwijk. Tussen 10.00 uur en 10.30 uur is er ontvangst met koffie en thee. Na tekst en uitleg wordt het Müller-orgel bespeeld in passende literatuur en improvisaties.

Haarlem

Het middagprogramma speelt zich af in Haarlem. Om 13.00 uur wordt de Nieuwe Kerk met het Van Covelens/Hess-orgel bezocht. Ook hier is er eerst een kop koffie of thee. Tussen 15.00 uur en 17.00 uur bespeelt Sietze de Vries het Müller-orgel van de Grote of Sint Bavo.

Hommage aan Klaas Bolt

In de Bavo presenteert De Vries ook zijn vierde cd in de reeks Geneefse psalmen. Daarop staat onder meer een hommage aan Klaas Bolt, wiens naam onlosmakelijk met het Haarlemse Müller-orgel verbonden is.

Tijd en plaats van de presentatie zijn geen toeval: op 11 april 2020 is het precies dertig jaar geleden dat Klaas Bolt overleed.

Opgave

De Orgeltocht op Stille Zaterdag is in de afgelopen veertien jaar uitgegroeid tot een evenement dat jaarlijks tussen 100 en 150 mensen trekt. De kosten voor de dag bedragen € 25 (jongeren tot 14 jaar € 20) inclusief twee consumpties en een programmaboekje. Opgave bij Piet Alkema: orgeltocht2020@gmail.com