Orgeltocht op Stille Zaterdag

maartenskerk zaltbommel

Op Stille Zaterdag (4 april) wordt traditiegetrouw een orgeltocht gehouden onder leiding van Sietze de Vries. De tocht gaat dit keer naar Culemborg, Zaltbommel en Gorinchem.

 

Het eerste orgel van de tocht is het Verhofstadt-orgel uit 1719 in de Grote of Barbarakerk te Culemborg. De route vervolgt per eigen vervoer naar de Grote of Sint Maartenskerk te Zaltbommel, waar het Wolfferts/Heijneman-orgel wordt gedemonstreerd en bespeeld.

 

Het Bätz/Witte-orgel in de Grote Kerk van Gorinchem is de laatst stop. Sietze de Vries zal de tocht hier afsluiten met een grote improvisatie op een bekend passielied.

 

Aanvang van de tocht is om 11.30 uur, afsluiting wordt om ongeveer 17.00 uur verwacht. Deelname aan de tocht kost € 15 inclusief twee consumpties. Aanmelden kan per mail bij Piet Alkema.

 

Foto: Maartenskerk Zaltbommel | © 2015 beeld archief Orgelnieuws.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.