Orgeltocht Zwartewaterland zaterdag 4 juni

orgel zwartsluis hervormde kerk

Op zaterdag 4 juni vindt een orgeltocht plaats in het Zwartewaterland. Onder leiding van organist Evan Bogerd worden orgels bezocht in de hervormde kerken van Genemuiden, Zwartsluis en Hasselt.

Text Example

advertentieDe tocht gaat eerst langs orgels die recent zijn gerestaureerd: het Zwier van Dijk-orgel in Genemuiden en het Knol-orgel van Zwartsluis. Het dagprogramma wordt besloten bij het magnum opus van Rudolph Knol in de Grote Kerk van Hasselt.

De tocht, die zowel per fiets als met de auto is af te leggen, start om 10.30 uur bij de Grote of St. Nicolaaskerk in Genemuiden en eindigt rond 16.30 uur in Hasselt. De in Hasselt woonachtige organist Evan Bogerd geeft in elke kerk een toelichting bij het orgel, gevolgd door een bespeling van ongeveer drie kwartier. In de drie programma‘s met improvisatie en literatuurspel staat Pinksteren centraal.

De toegang is vrij, wel is er een collecte. Deelnemers die zich vooraf aanmelden krijgen gratis koffie met wat lekkers en een informatiepakket over de orgels. Meer informatie: orgelcomitegenemuiden.nl.