Orgeltochten Noord-Holland weer van start

Text Example

advertentieZaterdag 14 juli zijn ze weer van start gegaan: de Orgeltochten Noord-Holland. Op zes zaterdagen in juli en augustus worden telkens drie orgels op fiets- en wandelafstand van elkaar bezocht.

In 1971 nam Klaas Bolt het initiatief om vaak wat onbekend gebleven orgels in Noord-Holland aan het publiek te laten horen. Inmiddels is het initiatief overgenomen door Arie de Wit en zijn de activiteiten sinds 2001 ondergebracht in de Stichting Orgeltochten Noord-Holland.

Ook in seizoen 2012 worden orgels bezocht die in de afgelopen veertig edities niet waren opgenomen. Op een van de zaterdagen wordt ook een uitstapje over de provinciegrenzen gemaakt. De orgels zullen worden bespeeld door Aart Bergwerff, Christine Kamp, Willem Poot, Gerrie Meijers, Ad van Pelt en Henk Verhoef.

De tochten beginnen telkens om 10.30 uur. Vooraf opgeven is niet nodig. Tussen de tweede en derde kerk kan er op eigen gelegenheid worden geluncht. Deelname kost € 10 per persoon, inclusief programmaboekje, exclusief lunch.

14 juli

Lambertschaag, Twisk en Medemblik (foto)

21 juli

Loenen, Vreeland en Abcoude

28 juli

Alkmaar

4 augustus

Nieuwendam, Buiksloot en Oostzaan

11 augustus

Monnickendam

18 augustus

Venhuizen, Bovenkarspel en Westwoud

Meer informatie

www.orgeltochten.nl

© 2012 www.orgelnieuws.nl

© 2012 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl