Orgeltour door Nederland – Lennert Knops

orgeltour door nederland lennert knops

 De Papendrechtse organist Lennert Knops maakte met het opnameteam van Excellent Records een orgeltour door Nederland en deed daarbij niet alleen de overbekende orgels in Den  Haag, Dordt, Maassluis en Hasselt aan, maar maakte ook een ommetje naar het minder vaak opgenomen orgel van de Allemanskerk in het Noord-Hollandse Oudkarspel.

Text Example

advertentieKnops (*1982), organist van de Hersteld Hervormde Gemeente in zijn woonplaats, maakte een mix van literatuur en eigen werk.  Bekende literatuur, waaronder koraalvoorspelen van Bach, Zwart en Bach’s Fuga in G BWV 578, maar ook onbekender werk als de Toccata van F.D. Rogers, een Intrada van Wood en de Second Benedictus van Alec Rowley.

Voor zijn eigen werk vormden psalmen en bekende gezangen de inspiratiebron.

 


Orgeltour door Nederland

Lennert Knops, orgel

Evangelisch Lutherse Kerk, Den Haag: Alle roem is uitgeloten (Knops), Ich ruf’ zu Dir (Bach), Nader mijn God bij u (Knops), Psalm 38 (Knops), Psalm 84 (Zwart); Grote Kerk, Dordrecht: God is getrouw (Knops); Grote Kerk, Maassluis: Fuga in G (Bach), Intrada Festiva (Wood), Erbarm’ dich (Bach), Toccata (Rodgers), U zij de glorie (Knops); Allemanskerk, Oudkarspel: Concerto nr. 1 (Bach), Second Benedictus (Rowley); Grote Kerk, Hasselt: Psalm 46 (Knops)

Label: Excellent Recordings
Nummer: ER115214
Speelduur: 79’32
Booklet: 4 pagina’s (NL)
Prijs: € 14,95