Orgeltrip 2014 Haspengouw

Traditiegetrouw organiseert Orgelforum Haspengouw ook dit jaar op de eerste dinsdag van juli weer een interessante ontdekkingstocht naar bijzondere orgels.

Text Example

advertentie 

Orgelforum Haspengouw is een samenwerkingsverband tussen vijf ‘orgelverenigingen’ in de regio Haspengouw (België). De artistieke leiding ligt bij de Tongerense organist Luc Ponet. Doel van het samenwerkingsverband is vooral te zorgen dat de programmering van de diverse concerten op elkaar afgestemd worden.Verantwoordelijk voor de juli-excursie van 2014 is de vereniging ‘De vrienden van het Le Picard-orgel vzw’.

 

Programma excursie

De excursie per luxe touringcar begint op 1 juli om 08.30 uur met een ‘wake up call’ in de Begijnhofkerk te Sint-Truiden. We bezoeken vervolgens het drieklaviersorgel van Oberlinger in de kerk Saint-Nicolas van La Roche. De reis gaat verder richting Rochefort waar het gezelschap na de lunch in de abdijkerk van Rochefort de ‘none’ zal bijwonen, één van de dagelijkse gebedsdiensten van de trappisten. Aansluitend wordt het recente orgel van Eisenbarth (2008) gedemonstreerd. Daarna verplaatst de groep zich naar Membruggen voor een bezoek aan het onlangs gerestaureerde Rueff-orgel. De dag eindigt om 20.30 uur met een slotconcert in de O.-L.-Vrouwekerk te Sint-Truiden.

 

Meewerkende organisten

• Begijnhofkerk Sint-Truiden: Luc Ponet

• La Roche: Arnaud Hubert

• Abdij Rochefort: Kurt Ison (Australië)

• Membruggen: Dana Hemelaer & Ivo Smets

• O.-L.-Vrouwekerk Sint-Truiden (foto): Evgenia Galyan & Edward Vanmarsenille

 

Kosten

De kosten van deelname aan de volledige trip bedragen € 80 / € 75 (reductie 60+, studenten). In deze prijs is inbegrepen: een syllabus, vervoer, toegang tot de verschillende locaties /recitals, 1 broodmaaltijd en 1 warme maaltijd (beide excl. dranken). Vooraf inschrijven en betalen is verplicht.

Het is ook mogelijk om alleen de twee recitals in Sint-Truiden bij te wonen. Dit kost tezamen € 10,00 / € 8,00, te voldoen aan de kerk.

 

Inschrijven

Inschrijving door betaling van het volledige bedrag vóór 1 juni 2014 via overschrijving op het rekeningnummer IBAN BE48 2350 4517 4427, BIC: GEBABEBB ten name van De vrienden van het Le Picard-orgel vzw, 3700 Tongeren, o.v.v. “Orgeltrip 2014”.

 

Contactgegevens

De vrienden van het Le Picard-orgel vzw

p/a Jan Peeters, parochiecentrum

Stadhuisplein 8, 3700 Tongeren

e-mail: vzwlepicard@gmail.com

telefoon: (00) 32 477 68 70 42

 

© 2014 fotografie Gérard van Betlehem