Orgelvoettocht door Gouda op zaterdag 28 mei

orgel gereformeerde gemeente goude
Van Vulpen-orgel Gereformeerde Gemeente Gouda | beeld Gereformeerde Gemeente Gouda

Op zaterdag 28 mei vindt in Gouda een orgelvoettocht plaats langs vier kerken. Stadsorganist Gerben Budding en organist Bas Koster geven leiding aan de tocht.

De wandeling start om 13.00 uur in de Christelijke Gereformeerde Kerk aan de Hoge Gouwe 141. Hans Alderliesten zal daar het Van den Brink-orgel uit 1826 bespelen. Aansluitend wordt de St. Joostkapel (Evangelisch Lutherse Kerk) bezocht waar de restauratie van het Maarschalkerweerd-orgel uit 1899 te bezichtigen is.

Om 14.45 uur staat een bezoek aan de Oud-Katholieke Kerk (Kleine St. Jan) op het programma. Het Stangenberger-orgel uit 1918 wordt hier bespeeld door Bas Koster. De tocht eindigt in de kerk van de Gereformeerde Gemeente waar Gerben Budding om 16.00 uur het slotconcert geeft op het Van Vulpen-orgel uit 2009.

Deelname kost € 25, aanmelding via orgeltocht.hollandscheijssel@gmail.com.

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.