Orgue Héroïque – Scott Farrell – Organ of Rochester Cathedral

cd orgue heroique scott farrel rochester cathedral

Scott Farrell speelt op deze cd een programma vol ‘heldhaftige’ muziek op het orgel van de kathedraal van Rochester. Daarin laat hij het orgel in zijn volledige kleurspectrum en dynamiek horen.

Text Example

advertentieHet orgel in Rochester Cathedral, waar Farrell zich ‘Director of Music and Organist’ mag noemen, kreeg zijn huidige vorm in 1989 gegeven door Mander Organs. Eerder deze eeuw werd een aantal updates aan de elektronica uitgevoerd, in 2016 gevolgd door vervanging van de Swell-tongwerken uit 1905 ‘carried out to the highest standards by Mander Organs’.

Die nieuwe – en in Engelse orgels niet geheel onbelangrijke –  tongwerken zijn hier voor het eerst op cd  vastgelegd. Dat doet Farrell met een programma van bekende klassiekers. Het zijn niet alleen typisch orgelwerken met een heroïsche titel als Pièce héroïque van César Franck of Joseph Jongens Sonata Eroïca, maar ook transcripties van werk van Bach en Holst en het zeker aan de overzijde van de Noordzee met heldendom geassocieerde Nimrod uit de Enigma Variations van Edward Elgar.

 


Orgue Héroïque

Scott Farrell – Organ of Rochester Cathedral

Mars, the bringer of war [from The Planets] (Holst, arr. Wills); Come sweetest death, come blessed rest (Bach, arr. Fox); Pièce héroïque (Franck); Epitaphe [from 24 Pièces en style libre, Op. 31] (Vierne); Sonata in A major, Op. 65 No. 3 (Mendelssohn); Rhapsody in C sharp minor , Op. 17 No. 3 (Howells); Nimrod [from Enigma Variations] (Elgar, arr. Harris); Sonata Eroïca (Jongen)

Label: Regent Records
Nummer: REGCD507
Speelduur: 70’30
Booklet: 8 pagina’s (EN)
Prijs: £ 10,00 (ca. € 13,00)
Bestellen: www.regent-records.co.uk