Oude Kerk Amsterdam biedt mogelijkheid om Vater/Müller-orgel te bespelen

Wie altijd al een keer zelf het Vater/Müller-orgel in de Oude Kerk te Amsterdam had willen bespelen, maakt tijdens Open Monumentendag 2019 een kans. De Oude Kerk stelt die dag zeven amateurorganisten in de gelegenheid een concert te geven op het pas gerestaureerde instrument.

Veel verzoeken

De Oude Kerk krijgt veel verzoeken om eens op het beroemde orgel te spelen, maar ‘het is normaal gesproken bijna nooit mogelijk’ om die in te willigen. Op 14 september – Open Monumentendag en Nationale Orgeldag – kan dat wel: dan staat het orgel open voor zeven ervaren spelers.

Geïnteresseerden

Geïnteresseerden kunnen voor 6 september een mailtje sturen naar info@oudekerk.nl met als onderwerp ‘Orgelconcert Open Monumentendag’. Wie kans wil maken omschrijft in maximaal 200 woorden waarom hij of zij het orgel graag eens zou willen bespelen. Op basis daarvan selecteert de Oude Kerk het bevoorrechte zevental.

 

Lees ook
Restauratie voltooid: orgel Oude Kerk Amsterdam toont zich weer in volle glorie

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.