Paasconcerten Vox Humana in Den Haag en Rotterdam

Klaviatuur Bätz-orgel Evangelisch-Lutherse Kerk Den Haag | © ORGELNIEUWS

Op Tweede Paasdag, maandag 17 april, organiseert stichting Vox Humana twee orgelconcerten in Den Haag en Rotterdam. Peter Eilander speelt ’s middags op het Bätz-orgel in de Evangelisch-Lutherse Kerk in de Hofstad. Ben van Oosten geeft het avondconcert op het Marcussen-hoofdorgel in de Laurenskerk in Rotterdam.

Dit jaar is het 80 jaar geleden dat Louis Vierne, Charles-Marie Widor en Jan Zwart overleden. In de concerten van stichting Vox Humana zullen dit jaar onder andere alle zes symfonieën van Vierne gespeeld worden. Daarnaast is er ook aandacht voor een aantal Widor-symphonieën en het werk wat Jan Zwart heeft nagelaten.

Den Haag: Peter Eilander
Tijdens het middagconcert in de Evangelisch-Lutherse Kerk te Den Haag voert Peter Eilander werken uit van onder anderen Feike Asma, Charles-Marie Widor (Symphonie 4) en Jan Zwart (Paassuite). Het concert begint om 15.30 uur en de toegangsprijs in de voorverkoop bedraagt € 12,50 (vanaf 12 jaar). Tot 12 jaar is de toegang gratis. De kaarten aan de kassa zijn € 15.
Kaarten zijn te koop via Eventbrite.

Rotterdam: Ben van Oosten
’s Avonds speelt Ben van Oosten in de Rotterdamse Laurens werken van onder anderen Johann Sebastian Bach, César Franck (Pièce Héroïque) en de complete 6e Symphonie van Louis Vierne. Het concert begint om 20.00 uur. De toegangsprijs in de voorverkoop bedraagt € 15. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Kaarten aan de kassa kosten € 20. In de pauze wordt u een drankje aangeboden.
Kaarten zijn te koop via Eventbrite.

 

© 2017 beeld archief ORGELNIEUWS