Pachelbel in Utrecht

Text Example

advertentieDe oproep om mee te werken aan een integrale uitvoering van Johann Pachelbels orgelwerken heeft veel succes gehad. Ruim 20 organisten, van jong tot oud, van gevorderd amateur tot professioneel, hebben gereageerd.

Dat belooft een waardig eresaluut aan deze 300 jaar geleden gestorven ‘orgelgigant’ op

Zaterdag 4 maart 2006 in de

Tuindorpkerk te Utrecht

De kerk ligt op de hoek van de Van Riellaan en de Suringarlaan in de Utrechtse wijk Tuindorp. Er is gratis parkeergelegenheid in de straten rondom de kerk. Stadsbuslijn 5 (richting Voordorp, halte Fuchslaan) brengt u vanaf NS-station Utrecht CS tot vlakbij het kerkgebouw en NS-station Utrecht-Overvecht ligt op circa 10 minuten loopafstand.

Op zaterdag 4 maart is de Tuindorpkerk geopend vanaf 10.00 uur. Dan is er koffie en thee verkrijgbaar. Om 10.30 uur begint de Pachelbel-marathon en deze zal doorlopen tot ongeveer 18.30 uur (van 12.30-13.00 uur en van 15.30-16.00 uur zijn er pauzes, met koffie en thee). De organistenwisselingen zullen worden overbrugd door korte toelichtingen.

Toehoorders zijn van harte welkom! De toegang is gratis. U kunt komen en gaan (uiteraard in stilte) wanneer u maar wilt.

© 2006 orgelnieuws.nl