Pachelbel-orgelconcours voor amateurs in Nationaal Orgelmuseum

Concours in het Nationaal Orgelmuseum | © foto Nationaal Orgelmuseum

Op zaterdag 25 mei organiseert het Nationaal Orgelmuseum een orgelconcours voor amateurs. De muziek van Johann Pachelbel staat daarin centraal.

Text Example

advertentieIn de collectie van het museum bevinden zich meerdere orgels. Voor het concours kunnen de deelnemers daaruit een keuze maken. Onder het instrumentarium bevinden zich een Klop-positief (5/I), het achttiende-eeuwse ‘Gapinge-orgel’ van Ludovic de Backer (7/I), het in 2013 door Reil gereconstrueerde en aan Pieter Backer toegeschreven orgel in de hal van het museum, en een secretaireorgel.

Pachelbel

Als verplicht werk kiest elke kandidaat een van de zeven koraalpartita’s van Johann Pachelbel (1653-1706). Daarnaast moet een vrij werk gespeeld worden van maximaal tien minuten. Alle kandidaten krijgen ruim de tijd om zich op de orgels voor te bereiden in de weken voorafgaand aan het concours.

Juryleden zijn de organisten Ab Weegenaar, Willeke Smits en Harry Hamer. 

Aanmelden

Deelname kost € 25 per persoon. Studenten aan het conservatorium zijn uitgesloten van deelname. Aanmelden kan vóór 1 mei, via info@nationaalorgelmuseum.nl onder vermelding van ‘Pachelbelconcours’.