Peter Eilander geeft kerstconcert in Koepelkerk Amsterdam

ronde lutherse kerk amsterdam

Op dinsdag 27 december organiseert Stichting Vox Humana een kerstconcert in de Koepelkerk in Amsterdam. Peter Eilander bespeelt dan een verzoekprogramma op het Bätz-orgel en voert werken uit van onder meer Asma, Bach, Vierne, Zwart en Eilander.

Er staat veel koraal gebonden werk op het programma, waarbij kerst uiteraard een belangrijk thema is.Peter Eilander opent het concert met een werk van eigen hand: Fantasie over Psalm 108. Dit muziekstuk zal tijdens het concert ook verkrijgbaar zijn. Na Eilander is het de beurt aan Bach: In dulci jubilo, BWV 751,

Kerstliederen
Van Nederlandse bodem volgen er deze avond enkele kerstliederen: twee variatiereeksen over Komt, wilt u spoeden naar Bethlehem van Willem Vogel en Er is een Kindeke geboren op aard van Willem Mudde en een fantasie over Nu zijt wellekome van Willem Hendrik Zwart

Na de pauze komt er Franse muziek aan bod. Van Guilmant horen we zijn Prière et Berceuse. Marcel Dupré schreef in 1931 een bundel met 79 koraalvoorspelen waarvan Eilander er een uitvoert: In dulci jubilo. Van Louis Vierne twee contrasterende werken: een verstild Berceuse tegenover een bruisende Final uit zijn eerste symfonie.

Samenzang
Het is inmiddels een jarenlange traditie dat tijdens het kerstconcert van Vox Humana enkele kerstliederen gezongen worden. Het concert wordt dank ook afgesloten met Feike Asma’s bewerking over Hoor de eng’len zingen d’eer gevolgd door samenzang.

Kaarten
Het concert begint om 20.00 uur en de toegangsprijs in voorverkoop bedraagt € 15,00 (vanaf 12 jaar). Tot 12 jaar is de toegang gratis. De kaarten aan de kassa kosten € 20,00. Klik hier voor het bestellen van kaarten voor dit concert.

 

© 2016 beeld archief ORGELNIEUWS