Peter Eilander presenteert derde Guilmant-cd

Text Example

advertentiePeter Eilander presenteert op vrijdag 19 mei zijn derde Guilmant-cd in de Grote Kerk van Breda. Op het programma staan enkele losse werken van Alexandre Guilmant en de integrale uitvoering van Sonate V. Het vijfdelige werk kenmerkt zich door beheerste virtuositeit en subtiele verstilde momenten.

Peter Eilander nam eerder al de Sonates 1 t/m 4 en delen uit de Livraison 1 t/m 4 op. Hij gebruikte daarvoor de orgels in de Ste. Madeleine (Parijs) en de Saint Pierre (Liseux). De derde cd met de sonates 5 en 6 en delen uit de Livraison 3 en 4 zijn opgenomen in de Saint Ouen in Rouen (zie foto).

Organist en dirigent Peter Eilander (1957) volgde lessen bij Willem Hendrik Zwart, Piet Zwart en Mario Telnekes. Aan het Zwolse conservatorium studeerde hij orgel bij Dorthy de Rooy. Hij geeft orgelconcerten en maakte cd-producties. Hij begeleidde zeventien keer de samenzang op de jaarlijkse Psalmzangdag van stichting Vox Humana. Sinds 1981 is hij organist van de Eben-Haëzerkerk te Apeldoorn. In 1993 ontving hij de onderscheiding ‘Arts Sciences et Lettres’, voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur.

Het concert in Breda begint om 20.00 uur. Toegang € 8. Tot en met 12 jaar is de toegang vrij.

Zie ook

www.petereilander.nl

© 2006 www.orgelnieuws.nl