Pinksterconcert Peter Eilander in Domkerk Utrecht

Op Tweede Pinksterdag, maandag 16 mei, organiseert Stichting Vox Humana een orgelconcert in de Domkerk te Utrecht. Peter Eilander voert dan werken uit van onder anderen, Liszt en Franck. Het concert begint om 15.30 uur.

Text Example

advertentieEilander opent zijn programma met een koraalbewerking van Klaas Jan Mulder. Daarna staat er werk van Reger als componist en als arrangeur op het programma. Eerst zijn Pfingsten uit opus 145, daarna zijn bewerking van Bachs Toccata und Fuge in d-moll, BWV 913.

Het programma vervolgt met de Fantasie over ‘Christe qui lux es et dies’ (bij velen bekend als de Avondzang) van Margreeth Chr. de Jong. Met de Pastorale van César Franck blijft Eilander nog even in Franse sfeer, waarna Präludium und Fuge über den Namen BACH van Franz Liszt volgt. Eilander sluit het concert af met een eigen compositie.

Het concert in de Domkerk begint om 15.30 uur. De toegangsprijs in de voorverkoop bedraagt € 12,50 (vanaf 12 jaar). Tot 12 jaar is de toegang gratis. De kaarten aan de kassa zijn € 15,00. Kaarten zijn hier te bestellen.

www.stichtingvoxhumana.nl

© 2016 beeld Orgelnieuws.nl