PKN-cursus kerkmuziek weer van start in voorjaar

Text Example

advertentieDit voorjaar gaat opieuw een cursus kerkmuziek van de Protestantse Kerk in Nederland van start in Doesburg. De cursus is bedoeld voor degenen die zondags in de eredienst het orgel bespelen of leiding geven aan de cantorij of zanggroep en leidt op voor de bevoegdheidsverklaring III.

De cursus wil voor organisten een gelegenheid bieden voor een gestructureerde verdieping in de kerkmuziek én om de praktische vaardigheden die het spelen in de eredienst vraagt verder te ontwikkelen: onder andere het maken van voorspelen, het begeleiden van liederen en niet-strofische vormen.

De cursus kent normaal twee studierichting: orgel en koorleiding. Omdat er tot nu toe niet voldoende aanmeldingen zij voor de studierichting koorleiding (minimaal vijf cursisten) wordt dit seizoen alleen de studiereichting orgel gegeven.

Vorig jaar startten in Den Haag en Drachten een soortgelijke cursus met in totaal 35 deelnemers. In Doesburg zijn als docent aan de cursus verbonden Wilbert Berendsen (orgel) Janieke Mollenhorst (theorievakken) en Pieter Endedijk (liturgiek).

De cursus in Doesburg is geheel volgens het nieuwe modulaire systeem opgezet. Voor het leer- en lesmateriaal worden speciaal ontwikkelde modules gebruikt.

Op zaterdagmorgen 9 april 2011 zal de eerste bijeenkomst ter kennismaking en informatie zijn.

Extra wordt een studiedag aangeboden met workshops rond één van de specialisatie modules: in het 1e cursusjaar komt aan de orde module Begeleidingsvormen uit de lichte muziek. Die dag zal dan ook toegankelijk zijn voor niet-cursisten.

De kosten voor het volgen van de cursus, inclusief de studiedag bedragen € 395 per (cursus-)jaar; 20 cursusdagen op zaterdagmorgen van 9.00 tot 12.30 uur.

Het aanmeldingsformulier en informatie is te vinden op de website www.pkn.nl/kerkmuziek .

Voor verdere informatie. en/of advies: Bureau Kerkmuziek van het Protestants Landelijk Dienstencentrum te Utrecht: telefoon (030) 880 1516 of via e-mail kerkmuziek@pkn.nl

© 2011 www.orgelnieuws.nl