PKN start cursus kerkmuziek voor organist en koordirigent/cantor

In het voorjaar van 2014 start de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) in Den Haag met een nieuwe driejarige cursus voor organisten en dirigenten/cantors die zich verder willen verdiepen in kerkmuziek. Voor de cursus zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Later dit jaar zal de cursus ook in Drachten en Doesburg van start gaan.

Text Example

advertentie 

De cursus is bedoeld voor de kerkmusicus die in de praktijk wel eens geconfronteerd wordt met vragen waar hij of zij niet zo snel een goed antwoord op heeft. Zoals: ‘Hoe begeleid ik dit lied, of deze acclamatie?’ of ‘Hoe dirigeer ik deze onberijmde psalm…?’ Die kerkmusicus staat daarin niet alleen. Veel collega’s lopen tegen dezelfde vraagstukken aan, vooral sinds de presentatie van het nieuwe Liedboek in mei 2013.

 

Verdiepen

Tijdens deze cursus kan de amateurorganist of -dirigent zich verder verdiepen in kerkmuziek door kennis te vergroten, ervaring op te doen en samen met anderen op collegiale, vriendschappelijke en vaak vrolijke wijze de eigen prestaties onder de loep nemen.

 

Diploma

Onder leiding van deskundige docenten volgend de cursisten op twee zaterdagochtenden per maand lessen in liturgie, hymnologie/muziekgeschiedenis, solfège en orgelbouw afgewisseld met de praktijkvakken voor de organist en de koordirigent. De deelnemers ontvangen na de cursus een diploma namens de Protestantse Kerk in Nederland, waarmee een derdegraads bevoegdheid kan worden  aangevraagd.

 

Informatie

Meer informatie is verkrijgbaar bij het Protestants Centrum voor Toerusting en Educatie van de Protestantse Kerk: telefoon (030) 880 15 60 of per mail naar pcte@pkn.nl.