Play it cool!

Op het Duitse label Querstand verscheen een cd volledig gewijd aan het orgeloeuvre van onze landgenoot Ad Wammes. Een dergelijke uitgave verscheen nooit eerder.

Text Example

advertentieOp de cd bespelen Kerstin Wolf en Joost de Nooijer het orgel van de St. Johanniskirche in de Hamburgse wijk Harvestehude. Dit orgel draagt de namen van een Duitse en een Deense orgelbouwer: Mühleisen en Marcussen. Laatstgenoemde firma bouwde in 1882 een orgel voor de kerk. Door de jaren heen werd dit orgel door diverse orgelbouwers gerestaureerd en/of gewijzigd. In 2013 blies het zijn laatste adem uit, maar in 2015 liet de firma Mühleisen in de oude kas van Marcussen een nieuw orgel herrijzen. Een orgel dat evenals de muziek van Ad Wammes traditie en innovatie met elkaar verbindt, aldus de website van Querstand.

 


Play it cool! Ad Wammes – Orgelwerke

Kerstin Wolf & Joost de Nooijer ? Mühleisen/Marcussen-Orgel der Kirche St. Johannis in Hamburg-Harvestehude

Rejoice; Miroir; Ride in a High-Speed Train; Triptych (Les Cloches-Joy-Contemplation); Happiness; Play it cool!; The Messenger on the Hill; Toccata Chromatica (Echoes of Sweelinck); Passacaglia; Vallée des Danses.


Label:
Querstand
Nummer: VKJK 1628
Speelduur: 66’37
Booklet: DU/EN/NL
Prijs: € 18

 

Bestellen
Joost den Nooijer & Kerstin Wolf