Preis der Europäische Kirchenmusik voor Daniel Roth

Text Example

advertentieDe Preis der Europäische Krichenmusik van de Duitse stad Schwäbisch Gmünd wordt dit jaar toegekend aan Daniel Roth. De titularis-organist van de Parijse St. Sulpice ontvangt de prijs voor zijn maatgevende interpretaties van Europese orgelliteratuur en voor zijn improvisaties.

De prijs wordt op 29 juli uitgereikt door burgemeester Wolfgang Leidig van Schwäbisch-Gmünd na een orgelconcert door Roth in de Heilig-Kreuz-Münster in het kader van het Festival Europäische Krichenmusik. Sinds 1999 kent de stad Schwäbisch Gmünd de Preis der Europäische Kirchenmusik toe waaraan een geldbedrag van 5.000 euro is verbonden. Onder de vorige de prijswinnaars bevinden zich de componisten Petr Eben, Krzysztof Penderecki, Arvo Pärt en dirigent Eric Ericson.

Het 18e Festival Europäische Kirchenmusik van Schwäbisch Gmünd wordt dit jaar gehouden van 21 juli tot en met 13 augustus met als thema ‘Lebenswege’. Prijswinnaar Roth zal tijdens het festival zelf een meestercursus orgelimprovisatie geven van 24 tot en met 28 juli.

http://www.danielrothsaintsulpice.org

http://www.schwaebisch-gmuend.de/1197.php

© 2006 orgelnieuws.nl