Presentatie boek Jan Hage over Willem Mudde

Willem Mudde

Op zaterdag 4 november wordt in de Utrechtse Domkerk het boek van Jan Hage over Willem Mudde gepresenteerd. Hage promoveerde vorig jaar op de lutherse kerkmusicus en componist.

Willem Mudde (1909-1984) was vooral actief binnen de lutherse kerk en aanhanger van de uit Duitsland afkomstige vernieuwingsbeweging binnen de kerkmuziek. Hage gaat in zijn boek in op de rol die Mudde speelde bij de introductie van deze ideeën in het overheersend calvinistische Nederland.

Het boek is uitgegeven door de Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis (KVNM) en heeft als titel meegekregen Muziek als missie – Willem Mudde en de kerkmuzikale vernieuwingsbeweging. De dochter van Willem Mudde, mevrouw E.C. Mudde, krijgt op 4 november het eerste exemplaar overhandigd.

Er zal ook een cd worden gepresenteerd, daarop speelt Jan Hage op het Bätz-orgel van de Domkerk orgelwerken van Jan Zwart, Cor Kee, Feike Asma, Willem Mudde, Adriaan C. Schuurman, Willem Vogel en Jacob Bijster.

Het geheel wordt door Jan Hage muzikaal omlijst met werken van onder anderen Muddes schoonvader Jan Zwart, Max Reger en Olivier Messiaen. De presentatie begint om 15.30 uur en is gratis toegankelijk.

 

© 2017 beeld archief Hans Mudde

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.