Presentatie boekje over orgel Lutherse Kerk Den Haag

Text Example

advertentieIn de Lutherse Kerk in Den Haag vindt zaterdag 26 juli de presentatie plaats van de brochure ‘De restauratie van het orgel in de Evangelisch-Lutherse Kerk in ’s-Gravenhage’. Deze brochure is geschreven door Jan Jongepier, adviseur bij de restauratie. Hij gaat in op de geschiedenis en de onlangs afgesloten restauratie van het orgel. Het boekje is voorzien van enkele paginagrote full-colour foto’s van het instrument.

Het 32 pagina’s tellende boekje beschrijft beknopt de orgelgeschiedenis van de kerk. De bouw in 1763, lotgevallen en de restauratie door Flentrop van 1975 tot en met 2007 van het Bätz-orgel komen vervolgens uitgebreid aan de orde.

De presentatie vindt plaats na afloop van een concert door Aart Bergwerff, cantororganist van de kerk en medeadviseur tijdens de restauratie. Hij speelt werk van Bach, onder andere de Passacaglia (BWV 582) en de vijfde Triosonate (BWV 529).

Het concert in de Evangelisch-Lutherse Kerk aan de Lutherse Burgwal begint om 15.00 uur. Na afloop is de brochure te koop. De toegang voor het concert bedraagt 7 euro, CJP- en Pas 65+ houders betalen 6 euro.

© 2008 www.orgelnieuws.nl