Presentatie Brabants Orgelrijkdom 2016 in Tilburg

brabants orgelrijkdom 2016

Op zaterdag 16 april wordt in Het Cenakel te Tilburg het jaarmagazine Brabants Orgelrijkdom 2016 gepresenteerd. Het eerste exemplaar van de uitgave van de Brabantse Orgelfederatie zal worden overhandigd aan de burgemeester van Tilburg, Peter Noordanus.

Text Example

advertentie 

De orgelglossy verschijnt jaarlijks in een oplage van 9.000 exemplaren en wordt gratis verspreid via de Brabantse orgelkringen en VVV’s. In het magazine zijn artikelen opgenomen over het Brabantse orgellandschap waarbij onder andere actuele restauraties en plaatsingen worden besproken. Verder is het magazine opgeluisterd met interviews met organist en orgeladviseur Aart Bergwerff en met de inmiddels gepensioneerde hoofdvakdocent orgel aan het Fontys Conservatorium Ad van Sleuwen en zijn opvolger Ruud Huijbregts. In het binnenkatern is de complete Brabantse Orgelagenda 2016 opgenomen.

 

Belangstellenden zijn vanaf 11.00 uur welkom in Het Cenakel, waar eind vorig jaar het Van Vulpen-orgel werd geplaatst dat in 1984 werd gebouwd voor het voormalige Mariaziekenhuis. De presentatie van het magazine wordt omlijst met een orgelconcert door Eelco Kooiker met medewerking van blokfluitiste Evelien Wolting.

 

Meer informatie

www.brabantorgel.nl