Presentatie magazine Brabants Orgelrijkdom 2020 met bezoek aan drie Roermondse orgels [GEANNULEERD]

Op zaterdag 25 april presenteert de Brabantse Orgelfederatie (BOF) haar nieuwe jaarmagazine ‘Brabants Orgelrijkdom 2020’ tijdens een orgelwandeling langs drie orgels in Roermond.

Text Example

advertentieIn verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus zijn de presentatie en de orgelwandeling afgelast. Het jaarmagazine Brabants Orgelrijkdom 2020 zal niet in druk verschijnen maar uitsluitend digitaal worden verspreid [20-03-2020]

De jaarlijkse presentatie van het magazine met concertagenda is meestal op een belangwekkende orgellocatie in Brabant of bij een Brabantse orgelmaker. Dit keer treedt de BOF net buiten haar territorium. Even over de provinciegrens, in Roermond, wordt het blad ten doop gehouden. ’s Middags houdt de federatie haar Algemene Ledenvergadering bij Verschueren Orgelbouw in het Limburgse Ittervoort.

Drie Roermondse orgels

De drie Roermondse orgels van het ochtendprogramma zijn door Verschueren Orgelbouw in de afgelopen jaren gebouwd of gerestaureerd. De orgels zijn op loopafstand van elkaar gelegen. Jean-Pierre Steijvers zal de instrumenten demonstreren.

De start is om 10.00 uur in de Caroluskapel bij het Louvigny/Robustelly/Verschueren-orgel. Hier zal ook de officiële presentatie van het jaarmagazine plaatsvinden door Ruud Severijns, voorzitter van de BOF. 

Daarna staat het Franssen-orgel in de Munsterkerk (zie foto) in de schijnwerpers. het kerkgebouw viert dit jaar 800-jarig bestaan. De ochtend wordt afgesloten in de Sint-Christoffelkathedraal waar Verschueren Orgelbouw vorig jaar een nieuw orgel bouwde in de bestaande kas. Jean-Pierre Steijvers verzorgt hier het slotconcert.

Deelname orgelwandeling

Wie wil deelnemen aan de gratis toegankelijke orgelwandeling kan zich per mail aan te melden via excursie@brabantorgel.nl.

Vanaf 09.30 uur is er ontvangst bij de Caroluskapel. Parkeren is mogelijk bij het bisschoppelijk bureau, ingang Swalmerstraat 100 (door de poort rijden).